Om

Vi som driver sidan har samtliga koppling till Örebro. Vissa av oss är födda i staden, andra har bott i Örebro under en tid medan några fortfarande bor kvar. Vi befinner oss i olika åldrar och vi arbetar med olika saker. Vi ska därför också skriva om Örebro och företagande ur de perspektiv som var och en av oss sitter på. Det kommer att skapa en sida som hela tiden ger nya tankar, nya infallsvinklar och, i och med detta också, mer kött på benen till dig som läsare.

Örebro växer så att det knakar. Högskolan drar folk, nya arbetstillfällen skapas, bostadspriserna går upp och vi ser en levande stadskärna – full av spännande restauranger och härliga nattklubbar. Det är ytterst roligt och det är en ynnest att få vara med på den resan. Vi minns ju hur det sett ut rent historiskt med utflyttning och en stad som krävde hjärt- och lungräddning under hela 90-talet.

Företagen som dyker upp i staden gör det inom vitt skilda branscher. Det skapar också en konkurrens som du som kund kan dra nytta av – men även en val som kan vara svårt att göra. Vilket företag ska du välja för hemstädning? Vilken flyttfirma ska hjälpa dig att flytta från en bostad till en annan i Örebro? Hur ska du tänka gällande golvläggare, takläggare eller vid val av byggfirma? Är den etablerade lösningen bäst, eller kan du tvärtom dra nytta av av att välja en nykomling? Vi ska ge tips och råd om allt detta och visa dig hur du ska tänka för att hitta rätt.

Utöver detta kommer vi att blanda mellan olika ämnen på den här sidan. Utgångspunkten är alltid Örebro och vad som sker där, men vi kommer även att skriva om mer allmänna ämnen och ta oss an frågor som berör oss alla – oavsett var vi bor. Vi kommer att blanda mer lättsamma ämnen med tyngre frågor och, baserat dels på egen kunskap och dels på egen nyfikenhet, försöka skapa en sida som täcker in det mesta. Välkommen!