Kategorier
Bil

Byta däck i rätt tid

Samma fråga varje år när det var dags att byta däck. Man tycker kanske att man borde lära sig men icke. Det blir undantag vissa år som ställer till det.

Det är byte två gånger om året, det vet alla, till och med Nils. Men av någon anledning har det inte slagit honom att beställa tid för däckbyte. Det trots att han fått påminnelse att två av däcken är dåliga och behöver bytas ut. Men nu hittade han inte en tid som passade.

Men, tänker han, man får väl acceptera fakta. Det finns ingen tid. Så han ringer till däckfirman och ber dem höra av sig om det är någon som avbokar. Han vet att det inte är särskilt vanligt, men han bestämmer sig för att den här gången kommer det att fungera och han kommer få en tid.

Byta däck i rasande hastighet

Tidigt nästa morgon ringde telefonen. Det var från däckfirman. De hade fått en avbokning, ville han komma och byta däck? Tiden var om en halvtimme. Torts det tackade han ja och kastade på sig kläderna och hoppade in i bilen. Han såg nog tufsig ut men det fick gå.

Han tackade för hjälpen när bytet var klart och två par sprillans nya däck satt på. I bilen på vägen hem satte han på radion för att höra nyheterna. De avslutades med vädret där de berättade att ett oväder var på väg in och att det skulle bli snö på vägarna. Han kunde inte låta bli att skratta då han insåg att det verkligen hade varit så bråttom iallafall.